Синдром на хронична умора

хронична-умора

През 1980г. за първи път синдромът на хронична умора е описан като заболяване. Той се характеризира с умора, която не преминава след почивка и се влошава след физическа или умствена дейност.

Тя няма известен причинител. Не е възможно по лабораторен път да се постави диагноза, както при други заболявания. Доста често съществуването на синдромът се поставя под съмнение и се разглежда като психически проблем.

Една от причините за хронична умора може да бъде йоден дефицит

Йодът е важен елемент за нашия организъм. Но нашето тяло не го синтезира. За това е от изключителна важност ние да го приемаме с храната си. Йодът спомага щитовидната жлеза, за да произвежда необходимите хормони, развитието на мозъка и на нервната ни система.

Всички органични продукти на Vertera съдържат кафяви водорасли – Ламинария. Те са богати на достатъчно количество йод, за нормалното функциониране и поддържане на организма. Гелът Vertera Forte е отличен източник на този така важен елемент.. Той освен на водорасли Ламинария е базиран и на фукус., който подпомага нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Недостатъчното количество прием на йод води до неправилното функциониране на щитовидната жлеза. Което, от своя страна, довежда до по-малко производство на хормони. Хормоналният баланс се обърква и енергетичната обмяна се нарушава. Именно това може да е една от причините за чувство на хронична умора.

Гелът Vertera Forte подхранва Вашия организъм на клетъчно ниво. Хармонизирайки организма си ще предотвратете възможността от поява на постоянна умора и отпадналост.

Източници: pexels.com, vertera1111.com, puls.bg

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално. виж още