Ползи за здравето от лайката

ползи-за-здравето-лайката

Има много ползи за здравето от лайката, които са известни от векове. Лайката е член на семейство Asteraceae, което включва маргаритки и слънчогледи. Лайката се използва като лекарство от хилядолетия и е една от най-старите билки, която се използва и днес.

Най-често срещаният сорт лайка е немската – Matricaria chamomilla, има също така и римска лайка – Chamaemelum nobile. Лайката може да се намери в много форми, включително като чай, тинктура, капсула или етерично масло. Повечето продукти на Вертера съдържат лайка – NEPHRO FOOD, HEPA FOOD и GASTRO FOOD.

Лайката има антисептичен, противовъзпалителен, противомикробен и успокояващ ефект. Именно за това Вертера предлага продукти, в чийто състав е именно тя.

GASTRO FOOD е продукт, който подпомага храносмилането и здравето на стомашно-чревния тракт. Наличието на лайка в него помага да се намалят спазмите в червата, да се отстранят излишните газове и неприятното чувство за подут корем. Този ефект се постига чрез отпускане на тонуса на мускулите и червата.

Чаят от лайка има силно антибактериално действие. Той предпазва от бактерии, а също така помага да се излекуваме от вече съществуващи бактериални инфекции. Лайката има и антиоксидантно и успокояващо действие. При изгаряне или раздразнение може да третираме кожата.

Лайката помага и при тъмни кръгове под очите. Използваното пакетче лайка върши чудесна работа. След употреба е необходимо да се остави в хладилник за няколко минути. След това просто го поставете върху очите и ще получите видим резултат.

Консумирането на чай от лайка ще подобри качеството на съня Ви. Той съдържа апигенин – антиоксидант, които се свързва с определени рецептори в мозъка Ви. По този начин намалява хроничното безсъние.

Специалистите на Вертера знаят всички благотворни свойства на лайката и именно заради това тя присъства в доста от продуктите ни.

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално. виж още