Колаген – с грижа за здравето на цялото тяло

Колаген или по-точно – най-богатият протеин в нашето тяло, представляващ една трета от общия протеинов състав. Той се намира в нашите мускули, стави, коса, кожа и нокти. Чрез комбиниране на две аминокиселини – глизин и пролин, нашето тяло произвежда колаген. С възрастта тялото забавя процеса на образуването му и е желателно да си го набавяме външно, приемайки витамин ц, магнезий и мед. Името на колагенът има гръцки произход – “кола”, означава “лепило”. Името не е случайно, защото скрепва и държи тялото ни цяло и здраво.

Колагенът се грижи за нашата коса и кожа

Както споменахме по-горе в статията, с напредването на възрастта, производството на колаген в нашето тяло отслабва. Това допринася за появата на бръчки, суха и изтощена коса, стрии, дори чупливи нокти. Чрез увеличаване нивото му в организма, може да нормализирате процесите по обновяване на кожните клетки.

Продуктът, със запазена естествена структура – “Колаген – HC” е чудесно средство за набавяне на протеина и забавяне процеса на поява на първи бръчки на кожата. Когато тя загуби своята еластичност се появява и целулит. Колаген -НС подхранва и защитава кожата, поддържа водния и баланс, подпомага производството на еластин, стимулира регенерацията. Продуктът защитава от вредното въздействие на UV лъчите.

колаген-hc-vertera1111-вертера-бълргария-цо1111

Колагенът допринася за правилното функциониране на храносмилателната ни система

Той може да Ви бъде изключително полезен, успокоявайки лигавицата на червата и заздравявайки увредените клетъчни стени. Колагенът ще спомогне за абсорбиране на водата и благодарение на него храносмилателната система ще работи правилно.

Колаген – без болка в ставите

Приемът му предпазва и скелетната ни система. При липса на колаген, сухожилията и ставите отслабват. Това допринася за скованост, болка и трудно придвижване. Изследвания показват, че помага на пациенти с диагноза – ревматоиден артрит, остеоартрит.

Започнете с грижа за Вашата кожа. Разгледайте продукти от секция “Козметика” на Вертера. Подарете си сияйна, еластична и видимо здрава кожа.

Още от "Новини"

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално. виж още