Как да повишим тонуса си?

В забързаното ни ежедневие доста често сме изморени, отегчени и без енергия. В днешната статия ще си поговорим за това как да повишим тонуса си. Да намираме стимул и причина за добро настроение е важна задача, която трябва да решаваме всеки ден.

Нивото на енергия и повишения ни тонус зависят от редица фактори: качество на сън, здравословно хранене, физическа активност и ниво на стрес в ежедневието. Анализирайки ги можем да ги подобрим и с това да подарим здраве на организма ни.

Кои храни ще ни помогнат да бъдем тонизирани

  1. Бадеми – те са източник на антиоксиданти, които са концентрирани в кафявия слой на бадема. Те са сред най-добрите източници на витамин Е. Именно този витамин, според някои учени, намалява шанса от сърдечни заболявания, рак и болест на Алцхаймер. Приемът на ядката може да контролира нивата на кръвна захар. Приемът на бадем осигурява на организма полезни вещества, които помагат за поддържането на енергичност;
  2. Сьомга – рибата, източник на най-полезните антиоксиданти. Богата на омега-3 мастни киселини и витамини от група В. Именно те са от голямо значение за здравето ни и нивата на тонус;
  3. Черен шоколад – стрес и лошо настроение, само едно парче и всичко може да се промени. Неговите естествени флавоноиди повишават нивото на ендорфините в мозъка, което допринася за доброто ни настроение;
  4. Банани – те са богати на естествени захари, които спомагат за повишаването на енергията. Те са и чудесен източник на калий.

Бъдете активни през деня

Ако работите на бюро, ако сте на работа “от вкъщи” и ви липсва движение, това може да е причината за липса на енергия и понижен тонус. Ако работното ви място е в близост от дома, то избирайте да ходите пеш. Избягвайте градския транспорт и личния автомобил.

Не спирайте да тренирате – ако нямате възможност да посещавате тренировъчни зали, то онлайн тренировките са за вас. Добрата форма и повишения тонус вървят ръка за ръка.

Ето това бяха някои лесни стъпки в отговор на въпроса “Как да повишим тонуса си”. Наблюдавайте промените, които настъпват във вашето тяло. То ще подаде сигнали, с които ще ви насочи към това от което има нужда.

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално. виж още