Ламинария – вид кафяви водорасли

Кафявите водорасли са между 1500 и 2000 вида. Те са разпространени в студените океански и морски води. Те са ценен хранителен продукт за хората и особено популярни в Япония. Там населението е с най-нисък процент на страдащите от онкологични и сърдечно-съдови заболявания, именно заради употребата на кафяви водорасли. Техният състав включва : протеин, пектин, алгинова киселина и фукоидан, които правят кафявите водорасли толкова полезни. Видът Ламинария е разпространена в северните морета и има продължителност на живот от 3 до 4 години.

Какво е ламинария?

Ламинария е вид кафяво морско водорасло, което вирее в студените води на Северния ледовит океан, Бяло море, Архангелските морета и Соловецките острови. Известна е още като морско зеле или келп. Този вид водорасли расте до 50м дълбочина и достига размер до 30м дължина. След направени научни изследвания се установява, че Ламинария има сходен състав на състава на плазмата на човешката кръв.

водорасли-ламинария

Водорасли Ламинария съдържат :

  • 20 аминокиселини;
  • Витамини А, В complex, С, D, E;
  • Микро – и макроелементи, като калий, натрий, фосфор и цинк;
  • Омега 3 и 6;
  • Фукоидан – полизахаридът, който може да бъде открит само в клетъчните стени на кафявите водорасли. Той е с доказан антиоксидантен, противораков, антитромботичен и имуномодулиращ ефект. Фукоиданът се използва и с козметиката. Той се бори със сухотата на кожата, възстановява клетките ѝ, защитата от въздействието на ултравиолетовите лъчи и е помощник в борбата с бръчките.
  • Алгинова киселина е полимер от две части. Солите на алгиновата киселина имат противомикробно, противовирусно и противогъбично свойство. Тя е причината за желирането на геловете Vertera. При приемане тя образува защитен филм в червата и пречи да навлязат тежки метали и радионуклеиди в кръвообращението. Компания Vertera произвежда продуктите си чрез нискотемпературна обработка. Това е така, за да се запази алгиновата киселина, която би се разпаднала при висока температура. Като любопитен факт може да споменем, че алгиновата киселина задържа в себе си и извежда от организма 300 молекули тежки метали.

Единствените и неповторими химични свойства на кафявите водорасли, са причината за изхвърлянето на тежки метали от организма. С помощта на водорасли Ламинария радионуклеиди като Стронций-90, могат да бъдат детоксикирани. Благодарение на тях организмът не остава подложен на вътрешната радиация от Стронций-90. Водораслите Ламинария са богати на органичен йод. Приемът на гел Vertera ще благоприятства функциите на щитовидната жлеза.

ламинария-vertera-гел

Всички продукти на компания Vertera са създадени на база кафяви водорасли Ламинария. Те са 100% органичен продукт, който е създаден чрез специална технология, собственост на компанията. Чрез обработка се отваря клетъчната обвивка на растението и се получава еднородна молекулярна смес. Геловете се усвояват от организма 90% благодарение на специалната технология на извличане.

Surse: forumzdrave.bg ; vertera1111.com ; facebook.com/Vertera NS

Mai multe din "Știri"

Acest site utilizează cookie-uri pentru a funcționa în mod optim. vezi mai mult